Meteen naar de inhoud

kennisoverdracht

Voor kennisoverdracht en nieuwe toepassingen programmeert zi startbijeenkomsten, excursies, workshops, cursussen en publicaties. De rapporten en studieboeken zijn gebaseerd praktijkvoorbeelden en op eigen onderzoek door zi en co-makers. Naast de 25 kwartaalrapporten in de Wooninnovatie Reeks produceerde en redigeerde zi o.a.:

GPTLWonenLeven_Pagina_01 Great Place to Live
Gastredactie van het Great Place to Live (GPTL) Wonen en Leven Magazine.
Delta Forte Maatwerk_Pagina_01 Ontwikkelen met bewoners = maatwerk
Boekje met referentieprojecten van DeltaForte. Workshops voor projectleiders en presentatie op Provada.
Bouwraad2007 Innovatie onze kracht!
Cobouw-bijlage ter gelegenheid van het jaarcongres van de Regieraad Bouw en PSIBouw
boekje samen zien en combineren_Pagina_01 Combinatiekamer ervaringen
Verslag van de introductie en ervaringen met de Combinatiekamer van Oranjewoud
WIROranjewoud Samen ontwikkelen, Koetshuis-beraad
In mei 2007, aan het einde van de ‘100-dagen’ periode van de nieuwe ministersploeg van Balkenende IV kwamen ruim dertig beleidsbepalers uit Noord-Nederland bijeen aan de formatietafel in het Koetshuis van Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag. Zij waren daar niet alleen om te anticiperen op nieuw beleid vanuit Den Haag, maar vooral om lokale knelpunten en kansen te inventariseren en een eigen koers te bepalen. Daarbij werden aan maar liefst drie tafels tegelijk lokale coalities gesmeed en programmapunten afgestemd. zi maakte het verslag.
Palisium Volledig verzorgd
Inspiratieboek voor de Stichting Palisium Nederland ter gelegenheid van de opening van Palisium Eerbeek.
WIR_09i Recombinatie, het vervolg van 7 jaar IFD bouwen (SEV)
Leren door demonstreren
Recombinatie
Snel bouwen met keuzevrijheid
Meer keuze voor een scherpe prijs
Continue procesinnovaties
Herontwikkelen met huurders in Haarlem
Starten in een groeiwoning die overal past
Op de groei in Leimuiden
Samen ontwikkelen met KISSHome
Flexibele huisvesting, de optimale mix van tijdelijk en vast
De toekomst van IFD
vp_regieraad_bouw05 Regieraad Bouw Fundamenten voor vernieuwing
Integriteit wordt buiten waargemaakt
Verandering van aanbestedingsregels én -cultuur
Een kwestie van alles of niets
Werken doe je thuis
Het bouwproces voor de eindgebruiker
Jonge honden bundelen krachten
De Regieraad Bouw

Eerdere rapporten en publicaties, die ook zijn gebruikt in cursussen en opleidingsprogramma van universiteiten, hogescholen, branche organisaties en afstandsonderwijs (bijv. Teleac en de Open Universiteit)

NVM Voor NVM Wonen onderzocht zi de veranderingen in en om de woningmarkt. Analyse van nieuwkomers, buitenlandse en branchevreemde partijen. Impact van internet en nieuwe media. Praktijkvoorbeelden en uitwerking van strategische opties voor makelaars, procesbegeleiders en adviseurs.
debat Op verzoek van HAO organiseerde zi een debat over samenwerking in de bouw.
Vanuit alle schakels in de keten debatteerden directieleden mee.
Zij hadden elkaar veel uit te leggen.
rapportcgbklein Jeanet Hacquebord, Consumentgericht bouwen: strategie en praktijk (ISBN 90 5367 365 2) Rapport over de stand van zaken van consumentgericht bouwen, op basis van onderzoek door zi (Bouwpraktijkinnovatie) naar de ervaringen in een een zestigtal projecten van ontwikkelaars en bouwers. Praktijkvoorbeelden van de ‘zeven benaderingen’ en de consequenties voor strategie, organisatie en bedrijfsprocessen. Plus zes voorbeelden in een supplement.
IenI20 Lex Kwee e.a. (redactie), Speciale editie ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van I&I, nieuwe media in perspectief, Otto Cramwinckel.
STT65-Publication_Dealing_with_the_data_flood-kaft-212x300 Lex Kwee, Walter Koster, Future cases: Data mining in virtual organizations, in Dealing with the dataflood (ISBN 90 804496 6 0), rapport van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT/Beweton) over stand van de techniek en toepassingen van datamining.
STT47 Lex Kwee, Joaquim de Witte, Kennissystemen in de dienstensector (ISBN 9014037198) Rapport van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT/Beweton) uit vierdelige serie over toepassing van kennissystemen in het onderwijs, de medische besluitvorming, de dienstensector en de industrie.
DW2 Op verzoek van twee internationale branche organisaties hielp zi met conceptontwikkeling en redactionele formule voor een nieuw Europees tijdschrift over document management en workflow.
KS1 Conceptontwikkeling, hoofdredactie en programmering van tijdschrift, rapportserie, jaarboek en cursussen over kennis en innovatie.
AIT89 Samen met en voor een jaarlijks groeiend netwerk van branche organisaties, vakverenigingen en kennisnetwerken ontwikkelde, organiseerde en programmeerde [nba] een serie van tien jaarcongressen met bijbehorende tutorials, workshops, proceedings en beurzen over innovatie, kennis en kennissystemen.

Geef een reactie