Meteen naar de inhoud

Steppin’Stone

Beeldende Kunst-Beleefroute Steppin’Stone wordt gemaakt door bewoners van het gebied langs de Waal. Zij krijgen daarbij ondersteuning van de Steppin’Stone projectorganisatie, kunstenaars, metselaars, lokale bedrijven en organisaties.
De reeks Steppin’Stone projecten zal resulteren in een struinroute langs ter plaatse gemaakte bankjes, de Waalzetels. Deze kunstwerken bieden plaats om de verhalen van de bewoners door te nemen, bezoekers te ontmoeten en inspiratie op te doen. De Steppin’Stone route verbindt de locaties en leidt bezoekers door het gebied.
Steppin’Stone nodigt kunstenaars, scholen, verenigingen en bedrijven uit om de route samen te maken. De totstandkoming van de route en de kunstwerken zal te volgen zijn op de projectwebsite.

De voorbereidingen zijn begonnen in Neerijnen en Lingewaard. Van daaruit gaat Steppin’Stone in kleine stappen van kern naar kern, van plaats naar plaats, van gemeente naar gemeente, om uiteindelijke het hele gebied langs de Waal bij de route te betrekken. Het hele maakproces wordt gemonitord en zichtbaar gemaakt, zodat de bewoners van elkaar kunnen leren en hun ervaringen kunnen delen.
De initiatiefnemers hebben zich verzekerd van de steun van lokale bedrijven, die materialen en ondersteuning bieden bij de realisatie. Zij helpen de kunstenaars op weg om met de bewoners de route te verkennen en op de gekozen plaatsen samen aan het werk te gaan.

Vormgeving en regie van het project zijn in handen van ConstructArt (ontwerp) en P22 (organisatie).

Bij de voorbereidingen mag een bezoek aan de steenfabriek niet ontbreken.