Meteen naar de inhoud

Citymarketingminded communicatiestrategen herstellen [Arnhemse] haakfout

uitdehaak

Al een jaar of tien worstelt Arnhem. Met zichzelf. Met een toren die afbrokkelt. Met projecten die niet afkomen. Met voor elke vastloper minstens drie varianten [A B C, kort lang sluis, exploitatiegat small medium large, in het bos of bij de brug of toch maar in Paleis Soestdijk, …]. Met dolgedraaide participatie. Met 2002 dat maar geen 2012 wil worden. Met … Ho! Stop! {maar nu even niet}. De Maya´s hadden het mis. Het wordt gewoon 2013. En dan? Rekent u even mee?

De Floriade werd een Phanos reclamebord. De Beste Binnenstad werd een Fietsonvriendelijke Bouwput. Het Station werd een Roltrap met een houten tunneldak (waar is dat hout gebleven?). De Haven werd een Kunstenklutser. Syntus werd Arriva {dat betekent zoiets als “ik zal aankomen, maar weet nog niet hoe laat”}.

Burgerparticipatiemeester
We weten dat het zo niet werkt. En toch gaan we er mee door [vul hier de passende Freudiaanse diagnose in]{kleinheidswaan}{zelfdestructieve fugue}. Zo krijgen we straks een burgerparticipatief burgemeestersprofiel met zo veel wensen en eisen made in [Arnhem] dat zelfs een combinatie van Superman, Sinterklaas én Ad Scheepbouwer er zo ruim in past dat er daarna nog plaats is voor een dik dozijn hulpburgemeesters {volgens het collegemotto zes voor de prijs van vijf met het gezicht naar de stad}. Mag dat in 2013 alsjeblieft anders?
Kunnen we ophouden onszelf de ene na de andere A Priori Mission Impossible <Joca, hoe zeg je dat in het Latijn?> voor te schotelen? Tijd voor een lichtpuntje {aan het einde van het moerriool}. Als de nood het hoogst is hebben we aan het eind van het jaar nog een paar dagen over voor de oerdiagnose die nu eens een goed voornemen gaat opleveren dat wél de eindstreep haalt.

Hoe komt het dat Arnhem het zichzelf steeds zo moeilijk maakt?
Dankzij Google Earth [of de bemande ruimtevaart, dat zoeken we op] {ISS}{NASA} kunnen we nu allemaal zelf als een Felix Baumgartner {Eddy the Eagle} naar onze stad kijken. En wat zien we dan?

DE HAKEN STAAN [VERKEERD] [!]

We noemen ons werk made in [Arnhem]. Intussen gaan alle opdrachten naar Amsterdam, Utrecht, Haarlem. Daar weten ze wel dat ze hun [ondernemers] niet tussen haakjes ()moeten zetten. Maar Waarom staat Arnhem in made in [Arnhem] dan wel tussen haken? Is de naam Arnhem van zichzelf niet sterk genoeg? Willen we onze ondernemers inwisselbaar maken?
Is Arnhem {uitwisselbaar} {nog niet af} {eeuwig bescheiden} {trots op Nederland in plaats van op zichzelf }??? Is Arnhem een stad die zichzelf voor eeuwig in de [steigers] zet? Heeft de stad een enge ? Heeft onze stad een [corset] nodig? Is Arnhem een bijsluiter van de [Randstad]? Blijft Arnhem eeuwig een provinciestad met [hulpwieltjes]? Zijn we niet meer trots op onze [trolley]{energie}? Hebben we geen vertrouwen meer in onze ?
De stad van de [citymarketeers] zet zichzelf elke twee jaar (modebiennale) in de nieuwe communicatiesteigers in plaats van door te gaan [op zijn eigen eenzame weg]. Zo waait Centrum Oost steeds verder af in Oostelijke richting en vinden we nooit een plaats voor energy made in [Westervoort].

Uitgehaakt
Nieuwjaarsvoornemen [voor de hele stad]: gooi die rare steigers ([])af. Vanaf 1 januari lopen we weer onze eigen kracht. De KEMA is weer de grootste en de beste zonder [hoogspanningshaken] <die heeft alleen de trolleybus, maar die rijdt tenminste ergens heen, naar Huissen of zo>. Kijk er eens vanuit een trots zelfgemaakt perspectief naar

[made in] ARNHEM

<drie maal daags innemen>{om te beginnen in 2013}

Dokter L “[leesteken] {Maar dat <Terzijde>}”

Geef een reactie