Voor het delen van praktijkervaring en de voorpret van samen iets nieuws maken produceert zi videoverhalen, presentatiebijeenkomsten, projectwebsites, locatiebezoeken, cursussen, handboeken, instructiewebsites en andere interactieve media. Daarin legt zi de nadruk op de eigen ervaringen van bedenkers, makers én gebruikers, producenten, spelers én publiek. Zij vertellen hun eigen verhaal, zonder opsmuk. Direct herkenbaar voor wie in een vergelijkbare situatie een vergelijkbare rol speelt.
Zo heeft zi in de loop de jaren diverse platforms voor het delen van praktijkervaring ontwikkeld. Met verschillende accenten.
co-creatie: projectwebsites, videoverhalen, trailers, repetitieverslagen, programmaboekjes, persbriefings, presentaties, recensies en evaluaties van bijzondere theaterproducties en co-creatie projecten […]
innovatie: tutorials, cursussen, studiedagen, presentaties, jaarcongressen, handboeken, studiereizen, nieuwsbrieven en netwerkbijeenkomsten over kennissystemen, gebruikerservaringen en innovatie in ICT, media, post en financiële dienstverlening […]
participatie: praktijkervaringsrapporten, presentatiebijeenkomsten, projectbezoeken, co-ontwikkelmodellen, haalbaarheidsmeters, evaluaties en praktijkgidsen voor kennisuitwisseling tussen bewonersinitiatieven, coöperaties, corporaties, gemeentes, gebiedsontwikkelaars en – beheerders, sociale actoren, cultuurscouts, stedebouwers en (landschaps)architecten […]
Enkele recente ervaringen
Met de ontwikkeling van idee tot eindresultaat groeit het enthousiasme bij alle betrokkenen. Zeker bij concepten die de deelnemers niet alleen in verschillende hoedanigheden aanspreken, maar ze ook iets laten doen wat zij nog niet eerder hebben gedaan.
Nieuwe mensen ontmoeten om samen iets te maken. De deelnemers zien er aanvankelijk wel wat tegenop, maar vinden het gaandeweg steeds leuker. Na afloop resteert de vraag “wat nu?”. Na een tijdje begint het weer te kriebelen, en gaan zij samen verder.
Er is al snel een groep mensen bereid om een nieuw initiatief te trekken. Maar op een gegeven moment stokt het. Hoe krijg je er dan nog extra mensen bij? Dat kan met een buurtproject dat veel energie geeft.
Het is leuk om op deze manier veel mensen te leren kennen. En dat leidt weer tot nieuwe initiatieven. “Wij hebben elkaar gevonden … en nemen nu het heft in eigen handen.”
zi weet voor iedereen een passende rol te vinden. Met de mogelijkheid om steeds iets nieuws te proberen, zeker als het concept daar ruimte voor biedt.
https://www.youtube.com/watch?v=hH6IeOofmiY